Усі новини

Здоровий раціон без міфів: розповідаємо підліткам про правильне харчування

Лікарі відділу епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних хвороб Вінницького ОЦКПХ побували з презентацією «5 кроків до здорового харчування» в ліцеї № 2 м. Вінниці. На «уроках здорового харчування» побували 84 учні 10-х класів.

Презентація на тему здорового харчування для учнів старших класів— це не просто чергова лекція, а стратегічна інвестиція в їхнє майбутнє здоров’я та успіх. Підлітки в цьому віці стоять на порозі дорослого життя і вчаться бути відповідальними за власний вибір.

Один із найвагоміших аргументів на користь здорового раціону — це прямий вплив харчування на роботу мозку. У 10-му класі навчальне навантаження на школярів зростає.

Під час лекції лікарі пояснювали, чому варто відмовитися від швидких вуглеводів (цукерки, газована вода) на користь складних (цільнозернові, овочі), які забезпечують тривале насичення та стабільний рівень глюкози.

Учні дізналися про роль Омега-3 жирних кислот, вітамінів групи B та заліза в покращенні пам’яті та когнітивних функцій.

Підлітковий вік – критичний період, коли під впливом соціальних мереж та ідеалів краси можуть виникати нездорові харчові звички та поширення міфів про “чарівні” дієти.

Тому акція «5 кроків до здорового харчування» має на меті ще й надати науково обґрунтовану інформацію, яка спростовує небезпечні міфи про голодування, монодієти та детокси, змістити акценти з “обмеження” на “турботу про себе” та “збалансований раціон”.

Під час презентації школярі отримали й інформацію про те, як «розшифровувати» склад продуктів, вибирати здорові «перекуси», швидко готувати прості й поживні страви.

Для багатьох десятикласників спорт і фізична активність – важлива частиною життя. А правильне харчування — це ключ до витривалості та відновлення.

Сподіваємося, що отримана інформація допоможе підліткам бути не лише розумними, а й здоровими, енергійними та готовими до викликів, які принесе їм майбутнє.

Формуємо культуру здоров’я разом !

Поділитися:
Знайти