Завершились навчання в рамках програми з моніторингу трансжирних кислот
31 липня 2024За даними ВООЗ, щороку півмільйона людей у світі помирають внаслідок серцево-судинних хвороб, які спричинені надмірним споживанням трансжирів.
Трансжири – це різновид ненасичених жирів, що містять трансізомери жирних кислот. Найчастіше їх використовують у запечених і смажених продуктах, готових або розфасованих закусках, кулінарних жирах і спредах. Ідеться про торти, печиво, бісквіти, майонез, снеки тощо. Відтак важливо постійно перевіряти вміст трансжирів в харчових продуктах.
Сьогодні на базі установи завершились навчання в рамках програми з моніторингу трансжирних кислот. Протягом трьох днів наші фахівці лабораторії санітарно-гігієнічних та фізичних досліджень, а також колеги з Миколаївського обласного центру контролю та профілактики хвороб отримували цінний практичний досвід від експертів ВООЗ.
Консультували на навчали: Карла Мотта (Національний інститут охорони здоров’я, Португалія) та доктор Браян Гонзалес (Вагенінгенський університет, Нідерланди).
По завершенню навчань кожен учасник отримав сертифікат.
Вітаємо наших фахівців та колег! Дякуємо тренерам ВООЗ за цінний практичний досвід!
Формуємо культуру здоров’я разом!