НЕМА СВІТЛА: ЯК ВРЯТУВАТИ ПРОДУКТИ
17 липня 2024
В умовах повномасштабної війни та збройної агресії росії в Україні тривають віялові та аварійні відключення електроенергії. Тож знову стало актуальним питання, як зберігати харчові продукти в таких умовах.
Ось декілька порад, які допоможуть зберегти вашу їжу безпечною до вживання:
- У холодильнику має бути температура +4 °С або нижче, у морозильній камері – не вище -4 °С.
- Заморозьте контейнери з водою, щоби мати змогу зберегти температуру вашої їжі за температури 4° С або нижче, якщо вам доведеться виймати продукти з холодильника. За можливості придбайте сухий або блоковий лід.
- Якщо вже електроенергію відключили, тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими, адже в такому випадку продукти залишаються безпечними до 4 годин у холодильнику, 48 годин у повній морозилці, 24 годин у напівпорожній морозилці. Якщо електроенергія відключена більше ніж 4 години, помістіть лід до продуктів у холодильну камеру.
- Ніколи не пробуйте їжу на смак, щоби перевірити її безпечність. Якщо маєте сумніви, викиньте її. Викидайте будь-яку їжу з незвичним запахом, кольором чи текстурою.
- Перевіряйте температуру продуктів, що зберігаються в морозилці або в холодильнику з додатковим джерелом холоду.
Бальше інформації – за посиланням.