Усі новини

НЕМА СВІТЛА: ЯК ВРЯТУВАТИ ПРОДУКТИ

В умовах повномасштабної війни та збройної агресії росії в Україні тривають віялові та аварійні відключення електроенергії. Тож знову стало актуальним питання, як зберігати харчові продукти в таких умовах.

Ось декілька порад, які допоможуть зберегти вашу їжу безпечною до вживання:

  • У холодильнику має бути температура +4 °С або нижче, у морозильній камері – не вище -4 °С.
  • Заморозьте контейнери з водою, щоби мати змогу зберегти температуру вашої їжі за температури 4° С або нижче, якщо вам доведеться виймати продукти з холодильника. За можливості придбайте сухий або блоковий лід.
  • Якщо вже електроенергію відключили, тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими, адже в такому випадку продукти залишаються безпечними до 4 годин у холодильнику, 48 годин у повній морозилці, 24 годин у напівпорожній морозилці. Якщо електроенергія відключена більше ніж 4 години, помістіть лід до продуктів у холодильну камеру.
  • Ніколи не пробуйте їжу на смак, щоби перевірити її безпечність. Якщо маєте сумніви, викиньте її. Викидайте будь-яку їжу з незвичним запахом, кольором чи текстурою.
  • Перевіряйте температуру продуктів, що зберігаються в морозилці або в холодильнику з додатковим джерелом холоду.

Бальше інформації – за посиланням.

Поділитися:
Знайти