Ми – те, що ми їмо: як зробити харчові звички здоровими
20 листопада 2025Що таке здорове харчування, які продукти корисні, а які ні, чому так важливо знати, що вживаємо? Про це та інше з учнями Вінницького ліцею № 33 спілкувались наші лікарі. Сьогодні завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних хвороб Вінницького ОЦКПХ Ірина Мітічкіна та лікарі Інна Кудлаєнко та Світлана Савич у форматі інтерактивної лекції говорили про основи здорового харчування.
Загалом, в освітньому заході взяли участь 73 школярі 9-10 класів.
Учні отримали знання про тарілку здорового харчування, корисні продукти для щоденного раціону, поради, які допоможуть зробити харчування здоровим і корисним.
Наші лікарі передали учням інформаційні матеріали, щоб закріпити отримані знання.
Нагадаємо, що на Вінниччині активно впроваджується освітня ініціатива «П’ять кроків до здорового харчування», що є частиною проєкту «Кожна школа – здорова школа» і головна мета акції – навчити дітей робити свідомий вибір на користь якісного харчування, що забезпечить їм фізичну витривалість, успішне навчання та гарний настрій.
Формуємо культуру здоров’я разом!