Формуємо культуру здорового харчування
30 жовтня 2024Генеральний директор Вінницького ОЦКПХ Ігор Матковський узяв участь у семінар-практикумі для директорів закладів загальної середньої освіти Вінниччини. Він виступив перед керівниками шкіл з онлайн-презентацією «Формування культури здорового харчування в умовах нової української школи».
Тема надзвичайно актуальна, оскільки:
– 2/3 українців мають нездорові харчові звички, які формуються ще з дитинства;
– 67% школярів беруть з дому в школу нездорову їжу;
– 69% батьків усвідомлюють, що недостатньо знають про користь продуктів.
Ігор Матковський, звертаючись до директорів шкіл, наголошував:
– правильне шкільне харчування є основою для формування звичок здорового способу життя, що сприяє фізичному та розумовому розвитку дітей;
– діти, які отримують збалансоване харчування, мають менший ризик розвитку ожиріння, серцево-судинних хвороб та діабету в дорослому віці;
– дослідження ВООЗ показують, що правильне харчування покращує концентрацію уваги, поведінку та академічну успішність дітей.
У презентації йшлося про технології зберігання продуктів, обладнання для безпечного приготування їжі, контроль безпеки, якість харчування, гігієнічні навички дітей тощо.
У вихованні ставлення до харчування беруть участь не тільки батьки, а й школа. І в цій справі не має бути дрібниць, адже йдеться про здоров’я дітей.
Формуємо культуру здоров’я разом!