Формуємо культуру здорового харчування

Генеральний директор Вінницького ОЦКПХ Ігор Матковський узяв участь у семінар-практикумі для директорів закладів загальної середньої освіти Вінниччини. Він виступив перед керівниками шкіл з онлайн-презентацією «Формування культури здорового харчування в умовах нової української школи».

Тема надзвичайно актуальна, оскільки:

– 2/3 українців мають нездорові харчові звички, які формуються ще з дитинства;

– 67% школярів беруть з дому в школу нездорову їжу;

– 69% батьків усвідомлюють, що недостатньо знають про користь продуктів.

Ігор Матковський, звертаючись до директорів шкіл, наголошував:

– правильне шкільне харчування є основою для формування звичок здорового способу життя, що сприяє фізичному та розумовому розвитку дітей;

– діти, які отримують збалансоване харчування, мають менший ризик розвитку ожиріння, серцево-судинних хвороб та діабету в дорослому віці;

– дослідження ВООЗ показують, що правильне харчування покращує концентрацію уваги, поведінку та академічну успішність дітей.

У презентації йшлося про технології зберігання продуктів, обладнання для безпечного приготування їжі, контроль безпеки, якість харчування, гігієнічні навички дітей тощо.

У вихованні ставлення до харчування беруть участь не тільки батьки, а й школа. І в цій справі не має бути дрібниць, адже йдеться про здоров’я дітей.

Формуємо культуру здоров’я разом!

Знайти